Toerist informatie

Om de prachtige natuur van Drenthe te ontdekken zit u in de omgeving van Oosterhesselen goed. Dichtbij vindt u het landgoed De Klencke in het beekdal van het Drostendiep. De havezate wordt omringd door oud loofbos, heide, graslanden, rechte lanen en boerderijen.

Het dorp Gees is een klein esdorp, slechts 2 km. verwijderd van  Oosterhesselen. Kenmerkend is de enigszins ordeloos aandoende ligging van de boerderijen, die door wegen met elkaar en de esgronden zijn verbonden. De boerderijen staan meestal met de achterbaanders (grote bedrijfsdeuren) naar de weg gekeerd en hier en daar bestaat de erfverharding nog uit veldkeien. Rondom Gees liggen uitgestrekte bossen, grote heidevelden, en weilanden tot zover je kunt kijken en fietsen. Fietsen kun je op de vele fietspaden en secundaire wegen. Ga je richting Mantinge dan kom je vanzelf langs de prachtige natuurreservaten het Mantingerzand en het Mantingerveld met haar jeneverbessen de mulle zandpaadjes, zandverstuivingen en kun je wandelen door de verschillende stukjes heide.

Drenthe stroomt over van natuur; daarom hebben we een aantal natuurgebieden voor je bij elkaar gezet. Ben je op zoek naar leuke activiteiten in de natuurgebieden? Loop dan binnen bij één van de vele bezoekerscentra in Drenthe. Daar vertellen ze je graag over de mooiste fiets- en wandelroutes en de leukste excursies.

Heeft u vragen of opmerkingen?